Toon, 30j. ervaring
Zoeken buiten betreden paden. '

 

Motivatie?

Ik vind het heel belangrijk om jongeren te ondersteunen in hun ontwikkeling met daarin een gerichte zoektocht naar de talenten van jongeren en de ontwikkeling hiervan. Ik vind het ook belangrijk om samen met anderen op zoek te gaan naar antwoorden op maatschappelijke uitdagingen en de daaruit voorkomende antwoorden te delen met anderen. Heel veel aandacht gaat dan ook uit naar vorming..


Uitdaging? 

Beschikbaar zijn voor alle jongeren met speciale aandacht voor zij die opgroeien in een moeilijke situatie is een uitdaging. Een belangrijk gegeven hierbij is te trachten om het nooit op te geven en altijd te blijven zoeken naar oplossingen. Belangrijk is ook de erkenning voor de eigenheid van de jongeren. Een andere grote uitdaging vind ik het sleutelen aan het onderwijsaanbod en het verhogen van ontwikkelingskansen voor de jongeren.


Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Mijn hobby’s hebben zich altijd gesitueerd in het bezig zijn met jongeren of dit nu was als leider in een jeugdbeweging, trainer in de volleybal, medewerker in het jeugdhuis,… het maakt geen verschil. Het zorgt er wel voor dat ik erin slaag om nog steeds een goede band met jongeren op te bouwen en dat ik mij nog steeds kan inleven in de leefwereld van deze jongeren.


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Mijn voornaamste eigenschap is geduld. Ik kan mensen op hun eigen tempo laten ontwikkelen en probeer niet om de dingen te forceren. Ik kan heel goed luisteren. Ik probeer mij altijd in te leven in de situatie van anderen om daarna samen met hen op zoek te gaan naar een persoonlijke aanpak van hun problemen of uitdagingen. Een andere kwaliteit is creativiteit: ik durf het antwoord op bepaalde problemen al eens te gaan zoeken buiten de betreden paden.

 

 

IDENTIKIT

Waar – CMGJ vzw
Ervaring – 30j
WaaromIk ben graag bezig met het nadenken over levensvragen en het zoeke n van antwoorden op levens- en samenlevingsvragen. Sinds maart 2013 ben ik tewerkgesteld bij het CMGJ. Als een rode draad doorheen mijn loopbaan liep altijd de thematiek van maatschappelijke kwetsbaarheid.
Site – www.cmgj.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

Dit zijn er heel veel. Ik merk echter dat ik vooral kan genieten van het proces dat een groep doormaakt van losse deelnemers naar een hechte groep. Voor mij is het telkens een nieuwe uitdaging om hieraan te werken.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Ik heb het geluk om deel te mogen uitmaken van een team dat zeer divers is samengesteld. Binnen dit team mogen functioneren en allemaal samen aan dezelfde koord trekken geeft mij een enorme voldoening.