Mieke, 30 j. ervaring
'Je kan niet faken in dit vak.'

 

Motivatie?

Inzetten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren is een roeping geen beroep. Deze tewerkstelling biedt mij mogelijkheden om de leefwereld van de kinderen en jongeren op te volgen en daar waar nodig iets te ondernemen.

Uitdaging? 

Telkens opnieuw sta ik voor nieuwe uitdagingen. Ik wordt nooit moedeloos van de onrechtvaardigheden die deze doelgroep tegenkomt, ik blijf de energie vinden om er voor hen te zijn. Ik vind het een heel waardevol beroep.

Leuke anecdote?

Onlangs was minister Gatz op bezoek en een van de kinderen kwam spontaan vragen of ze een lied voor hem mocht zingen. Ik vond dat geweldig omdat ik voelde dat het kind zich heel veilig voelt bij Thebe.

Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Ik ben creatief en zet deze creativiteit in. Ik beschik over het talent om andere mensen (buitenstaanders) te motiveren om zich ook in te zetten (bijv. het ontwerpen van een infoblaadje, het maken van affiches, ..) Ik laat geen kans onbenut om jongeren te stimuleren om aan culturele activiteiten deel te nemen (theatervoorstellingen, museumbezoek…)

Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Ik ben gestart als jeugdwerker en mijn bijzondere kwaliteiten waren mijn inlevingsvermogen, mijn nieuwsgierigheid naar andere culturen, mijn enthousiasme en mijn eerlijke houding naar de doelgroep. Je kan niet faken in dit vak.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Thebe vzw
Ervaring – 30 j
Waarom – Omdat ik het een zinvol werk vind. Jongeren lopen al genoeg schade op (vb op school) en in het jeugdwerk kunnen we jongeren kansen bieden die ze op ander plaatsen niet krijgen.
Site – www.thebe.be
 

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

Mijn internationale uitwisselingen met jongeren. Als jongerenwerker ging ik jaarlijks op internationale uitwisseling. De band die je dan smeedt, is er een van lange duur. Ik kom nu nog jongeren tegen die inmiddels vaders zijn en zij spreken me nog aan over die ervaringen.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

De laatste succeservaring die we met het hele team hebben gehad (en genoten) was de theatervoorstelling ‘Verraad’. Een overvolle zaal, een enthousiast publiek, jongeren die een succeservaring hadden, een team dat zijn schouders onder het project had gezet.