Murat, 10j. ervaring
Ik ga geen uitdaging uit de weg. '

 

Motivatie?

Mijn eigen ervaringen als jongere hebben me gemotiveerd om aan de slag te gaan in deze sector. Ik geloof dat ieder kind en jongere een aantal sterke kwaliteiten heeft en ik wil mee helpen zorgen dat zij de mogelijkheden hebben om deze te ontplooien in een veilige omgeving.


Uitdaging? 

Ondanks de ongunstige beleidsmaatregelen voor jeugd het beleid en de samenleving blijven sensibiliseren om kwalitatief te investeren in kwetsbare doelgroepen. Dat lijkt me de grootste uitdaging op dit moment.


Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk

Ik heb van heel jongs af aan gevechtssporten beoefend. Dat maakte mij zelfzeker, ontspannen, respectvol endoorzettend. Deze kwaliteiten helpen mij zowel op het werk als in het dagelijkse leven om als mens iets te betekenen voor mijn omgeving en mijzelf. Ik doe ook aan krachttraining. 

 

Hierdoor blijf ik zowel fysiek als geestelijk fit en sterk zodat ik mij kan blijven inzetten in dingen waarin ik geloof. Sinds mijn 12de ben ik gek op motoren. Nu rijd ik met sportmotoren. Ik hou van actie en ga geen uitdagingen uit de weg, ook niet op het werk. Maar mijn grootste kwaliteit komt uit de jarenlange rechtstreekse ervaring die ik heb opgebouwd met kinderen en jongeren. Daardoor ken ik hun leefwereld, de uitdagingen die ze hebben en de kansen die ze nodig hebben goed.

 

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Ik denk aan een vorming aan monitoren van Kazou vzw. Tijdens een vormingsweekend voor monitoren gaven we een vorming rond maatschappelijke kwetsbaarheid, de basishouding en de invloed van referentiekaders. De vorming was heel actief, participatief en ludiek. De monitoren gaven nadien aan dat dit de beste vorming was die ze kregen tijdens dat weekend.  We kregen zelfs een hartelijk applaus. Dat was één van de vele succeservaringen in mijn huidige job.

 

IDENTIKIT

Waar – CMGJ vzw
Ervaring – 10 j
WaaromVoor mij is het een roeping. Ik wil simpelweg iets kunnen betekenen voor kinderen en jongeren die in een kwetsbare situatie opgroeien.
Site – www.cmgj.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

In samenwerking met vzw Thebe in Maasmechelen en de kinderwerking Superflap in Leopoldsburg heb ik dit jaar een uitwisselingsproject georganiseerd. Vrijwilligers van beide werkingen zetten zich in een traject in om een speeldag te organiseren voor kwetsbare kinderen. Ik heb tijdens het voorbereidingstraject de vrijwilligers zien groeien en heb op de speeldag veel gelukkige kinderen mogen zien. In september hebben we dit project afgesloten door met de vrijwilligers en hun begeleiders te paintballen. Hierna hadden we samen een barbecue gehouden. In heel dit project waren heel wat leuke momenten.