Lydia, 18j. ervaring

'Van douane naar jeugdsector'

 

Motivatie?

Ik wil graag iets kunnen betekenen voor kinderen door hen te helpen met de Nederlandse taal zodat ze later makkelijker een job kunnen vinden.


Uitdaging? 

Ja, vroeger was het een uitdaging om met nieuwe verschillende culturen te werken omdat ik werkte in een deel van Maasmechelen waar ik eerder nooit kwam. Maar het zijn net de wijken met meerdere culturen waar Thebe actief is. Nu zie ik het als een uitdaging om de kinderwerking te behouden. Het staat namelijk niet in ons convenant met de gemeente Maasmechelen terwijl het belangrijk is voor de doorstroming naar de tiener- en jongerenwerking.


Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Knutselen en koken kan ik goed. Bij meerdaagse activiteiten is dat handig.


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Ik ben erg sociaal en kan goed luisteren naar anderen. Die twee eigenschappen zijn in de jeugdsector erg belangrijk.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Thebe vzw
Ervaring – 18j
WaaromIk ben hier begonnen nadat de grenzen tussen Nederland en België openden met als gevolg dat ik niet meer kon werken bij de douane. Via een vriend ben ik bij het jeugdhuis Oké terechtgekomen dat nu deel uitmaakt van de vzw Thebe. Toen begon ik als kinderwerker. Nu zit ik ook in de jongerenwerking en begeleid ik enkele deeltijdse jongeren.
Site – www.thebe.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

De meerdaagse activiteiten zijn zeker de leerrijkste omdat je daar de jongeren beter leert kennen. Gewoonlijk zie je de jongeren niet langer dan vier uren en dan zie je niet altijd welke zwakke kanten jongeren kunnen hebben.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Wanneer iedereen klaar staat om iedereen te helpen. We zijn wat dat betreft een sterk team.