Liesbeth, 6j. ervaring
Jongeren blijven zien als krachtige individuen. '

 

Motivatie?

Door mijn affiniteit met kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie heb ik vele van hun verhalen gehoord, hun familie ontmoet, met hen op straat gespeeld,.. en intussen laat de thematiek van maatschappelijke kwetsbaarheid mij niet meer los.


Uitdaging? 

Jongeren blijven zien als krachtige individuen is een uitdaging. In hun overlevingsstrategie zit veel kracht en kwetsbaarheid en daarover hebben ze omwille van verschillende kwetsingen een ‘harder pantser’ ontwikkeld. Het blijft een kunst om altijd weer de band aan te gaan, altijd opnieuw kansen te geven en de persoon achter het gedrag te ontmoeten.

 

Leuke anecdote?

De leukste momenten vind ik wanneer jongeren waar je een traject mee afgelegd hebt of nog aan het afleggen bent jou vertellen wat ze geleerd hebben of aan je gehad hebben.

Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Naast mijn werk doe ik aan kunstzinnig coachen. Regelmatig gebruik ik creatieve tools in mijn activiteiten als stafmedewerker. Het is een zinvol alternatief voor ‘te veel woorden’ en daardoor een krachtig middel.


SUCCESERVARING MET HET TEAM

Tijdens stevige vormingsmomenten was het fijn om een collega naast me te hebben. Het vraagt afstemming en vertrouwen. Dat zijn voor mij meestal grote succeservaringen en daar haal ik veel voldoening uit.

Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Ik kan wel tegen een stootje en daardoor kan ik eventueel moeilijke situaties aan. Daarnaast probeer ik iedereen er te laten zijn, met zijn of haar gebreken, met alles wat er op dat moment is.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Tijdens stevige vormingsmomenten was het fijn om een collega naast me te hebben. Het vraagt afstemming en vertrouwen. Dat zijn voor mij meestal grote succeservaringen en daar haal ik veel voldoening uit.

 

 

IDENTIKIT

Waar – CMGJ vzw
Ervaring – 6 j
WaaromHet jeugdwerk vormt vaak een ongedwongen en veilige plaats voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Een zinvolle vrijetijdsbesteding kan zorgen voor minder blootstelling aan verleidingen van de straat. Kinderen en jongeren krijgen er ook kansen om zich te ontplooien in hun identiteit, waardoor ze weerbaarder worden. Ik werk nu bijna 2 jaar als stafmedewerker bij het CMGJ. In mijn vorige werkervaringen is er ook altijd een link geweest naar kwetsbare kinderen en jongeren, hetzij rechtstreeks aan de basis, hetzij via de tweede lijn.
Site – www.cmgj.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

Werken met jongeren en tieners rond film. Voor de camera wordt ineens veel mogelijk met de gasten. Er is dan een grote ‘funfactor’ maar de beelden confronteren de jongeren ook ineens met een grote spiegel.