Jeugdwerker, 16j. ervaring
Ik haal veel arbeidsvreugde uit dit werk '

 

Motivatie?

Ik heb al jaren het geluk om met een geweldig team te kunnen samenwerken. Ik haal veel arbeidsvreugde uit dit werk omdat ik dagelijks ervaar wat het jeugdwerk kan betekenen voor het geluk van kinderen, jongeren en mezelf.


Uitdaging? 

De uitdaging voor mezelf is nu om mijn ervaring of kennis te delen met beginnende collega’s.

Mijn functie als stafmedewerker voor de organisatie is zeker ook een uitdaging.


Leuke anecdote?

Hier werk ik net iets te lang voor om een keuze te kunnen maken. Er zijn er zoveel dagelijks. Grappige, vertederende, verrassende, aandoenlijke, slapstickachtige…

Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk

Muziek maken, zeilen, fietsen, wandelen, tentoonstellingen zien, skiën, reizen, …


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Ik ben iemand die heel goed beseft wat een leuke vrije tijd voor een kind kan betekenen ook voor diens latere leven. Ik denk over een goeie dosis creativiteit te bezitten om de missie van Kras mee waar te maken.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

We zijn allemaal vrijheidslievende karakters bij elkaar met een veelheid aan talenten die het beste van zichzelf willen geven.

Dat het team al zolang samenwerkt is op zich al een succeservaring. We zijn een vaste waarde in de buurt.

 

IDENTIKIT

Waar – Kras JW vzw
Ervaring – 16 j
Waarom

Ik heb nooit echt bewust gekozen voor het jeugdwerk. Een aantal invloeden hebben mij er wel toe gebracht om dit werk te doen.

Mijn moeder deed vroeger vrijwilligerswerk bij een buurthuis voor Marokkaanse vrouwen. Ze nam mij als klein jongentje vaak mee. Ik kwam in een fascinerende exotische wereld terecht. 

Site – www.krasjeugdwerk.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden.

Op kamp gaan is zeker één van mijn favoriete momenten omdat je heel intens samenleeft en de activiteiten dan net iets specialer zijn dan anders.

Ik hou er ook van wanneer kinderen of jongeren ontdekken of verwonderd zijn. Dat er een venster opengaat en de realiteit meer of anders wordt dan ze blijkt te zijn.