Christ, 30j. ervaring

'Jongeren bepalen mijn werk'

 

Motivatie?

Als jongere kwam ik vaak naar dit jeugdhuis (jeugdhuis Oké) en ik ben blijven hangen, net zoals het meubilair hier. Eerst begon ik als vrijwilliger te werken en daarna was ik hier actief omdat ik hier mijn burgerdienst kon doen. Destijds diende de burgerdienst om de verplichte legerdienst te vervangen. Nu begeleid ik jongeren in twee jeugdhuizen en ondersteun ik sommige andere jeugdwerkers bij hun activiteiten.Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Muziek is mijn hobby. Mijn gitaar staat hier in het jeugdhuis. Bij de kinderwerking gebruik ik die soms om met de kinderen liedjes te zingen.


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Mijn kwaliteit zit in mijn luisterend oor. Jongeren weten dat ze mij alles kunnen vertellen, ook al plagen ze mij constant over mijn leeftijd. Ze weten dat ik tijd zal maken als ze me nodig hebben.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Thebe vzw
Ervaring – 30j
WaaromOmdat de afwisseling het boeiend houdt. Er is hier altijd iets te beleven waardoor elke dag een nieuwe uitdaging brengt. Je moet hier wel je werk plannen maar je kan je daar bijna nooit aan houden. De jongeren bepalen mijn werk. Ik ben hier denk ik het langste actief en heb al allerlei dingen gezien.
Site – www.thebe.be

 

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Wanneer we allemaal op dezelfde lijn zitten. Een team werkt goed als iedereen goed afgestemd is op mekaar en dat begint hier goed te lukken. De meesten hier zijn ook vrienden en dat maakt het werk altijd makkelijker.”