Annelies, jeugdwerker
' Do it yourself.. '

 

Motivatie?

Kinderen, tieners en jongeren ontdekken elke dag iets nieuws.

Het pad dat ze bewandelen is niet altijd van zelfspreken en ervoor hun zijn en ze soms het nodige steuntje te kunnen zijn, geeft me de energie om er elke dag weer te staan.


Uitdaging?

De uitdaging van 2016 is een voorstelling maken met de kinderen, tieners, jongeren en hun oudersmet dans, film, toneel, schaduwspel,....


Leuke anecdote?

We gingen beelden maken met ito blokken. Maar door de regen konden we het niet buiten doen en kwam ik op het geniale idee omdat binnen te doen. Al snel kwam ik er achter dat het een slecht idee was. Een week lang heb ik elk moment dat ik kon staan stofzuigen en dweilen.

Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Do it yourself.. in mijn privéleven ben ik steeds opzoek naar dingen die ik zelf kan maken en dit indien mogelijk met recyclage materiaal. vaak kom ideeën tegen die ik dan uitprobeer met de doelgroep. ik probeer ze hierdoor te prikkelen en ze bewust te maken dat je ook dingen kan maken in plaats van ze te kopen.


Kwaliteit als jeugdwerker ?

Jongen kunnen met alles bij mij terecht. Ik ook deel niet over hun situatie wel probeer ik me zo goed mogelijk in te leven en te snappen van de jongerenzich voelt in een bepaalde situatie of waarom hij een bepaald gerag stelt.

Door het niet oordelen vindt ik vaak vertrouwen bij de jongeren.

Omdat ik zelf veel uitdagingen en prikkels nodig heb breng ik dit over naar mijn doelgroep door steeds nieuwe dingen te proberen.

Vaak haal ik hun uit de confort zone waardoor ze leren en sterker worden.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Kras JW
Ervaring – sinds april 2015

Waarom – Uit overtuiging: Kinderen, tieners en jongeren een aanbod aanbieden die ze misschien anders nooit krijgen. Ze ondersteunen bij de ontwikkeling van hun weg en ze begeleiden wanneer ze de weg kwijt geraken.

Omdat de job zo afwisselend is en je nooit weet wat de dag zal geven is elke dag een nieuwe uitdaging.

Site – www.krasjeugdwerk.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

Het proberen verbreken van het wereld record langste knikkerbaan bouwen.

Al hebben we dan geen wereld record het Belgische record staat toch op naam van de jeugd van Merksem.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Ik werk in een groot team en dat is door het jaar vaak moeilijk een geheel te zijn. Maar elk evenement slagen we er is om als een team elke evenement tot een succes te doen slagen.