Alev, 4j. ervaring

'Gedreven projectmedewerker'
 

 

Motivatie?

Het is erg boeiend om projecten te mogen uitschrijven en die van a tot z te mogen begeleiden. Er is nu bijvoorbeeld al twee jaar een theaterproject waarin jongeren die nog nooit op een podium stonden prachtig acteerwerk tonen. Het is speciaal om jongeren te kunnen zien veranderen en te zien hoe vooral hun zelfbeeld in een goede richting verandert. Dit maakt mij een erg gedreven projectmedewerker.


Uitdaging? 

Een van de uitdagingen is om jongeren ergens voor enthousiast te houden voor een langere duur. Bij projecten is het belangrijk dat jongeren zich voor een langere termijn kunnen engageren. Hierbij is het belangrijk dat ik het project boeiend hou voor de jongeren en dat ik tegelijk in orde blijf met de doelstellingen van het project. Een andere uitdaging is om projecten goedgekeurd te krijgen in een tijd van besparingen. Het theaterproject bijvoorbeeld zou niet meer mogelijk zijn zonder de nodige subsidies.


Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Ik ben erg gestructureerd in mijn werk. Dat is nodig om projecten goed te kunnen afwerken.


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

In mijn positieve houding naar de jongeren toe. Ze weten dat ik in hen blijf geloven en dat maakt een vertrouwensband mogelijk.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Thebe vzw
Ervaring – 4j
WaaromVia een sollicitatie bij de gemeente Maasmechelen waarbij Bernd Smeets, toen een bestuurslid van het CMGJ, in de jury zat. Hij vond dat ik geschikt was om te werken in de jeugdsector en via hem ben ik bij Thebe geraakt. Nu werk ik voltijds als stafmedewerker voor projecten, financiën en de administratie.
Site – www.thebe.be

 

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Dat iedereen dezelfde visie deelt. Het is ook belangrijk dat we af en toe stilstaan bij ons werk omdat we het anders veel te vanzelfsprekend vinden. Daarvoor is iets als Fusion Teams ook nodig.