Adem, 7j. ervaring

'Van Jongere naar jeugdwerker'
 

 

Motivatie?

Het feit dat ik elke dag iets anders te doen heb. Ik sta bijvoorbeeld ook in voor enkele klusjes in de jeugdhuizen. Bij het werk met de jongeren zelf is het leuk als ik hen ergens bij kan helpen dat met de arbeidsmarkt of het onderwijs te maken heeft. Als jongeren je duidelijk hiervoor respecteren dan zie je dat jouw werk een impact op hen heeft.


Uitdaging? 

De uitdaging hier is om met verschillende jongeren te werken. Daarvoor moeten jongens beter kunnen omgaan met meisjes. Ik zou graag willen dat meer meisjes zich hier welkom en veilig voelen. Dit is een uitdaging voor zowel de jongens als voor mij en mijn collega’s.


Hoe zet je je hobby's & talenten in in het jeugdwerk?

Ik voetbal graag en kan daarom makkelijk met jongeren over dit onderwerp meepraten.


Kwaliteit als jeugdwerker ? 

Mijn mijn geduld. Jongeren weten dat ik hen altijd een nieuwe kans geef en daardoor kan ik een vertrouwenspersoon zijn.

 

 

IDENTIKIT

Waar – Thebe vzw
Ervaring – 7j
WaaromHet begon eigenlijk toen ik 10 jaar was. Op die leeftijd begon ik regelmatig dit jeugdhuis (Jeugdhuis Oké) te bezoeken. De toenmalige coördinator Bernd Smeets vroeg of ik interesse had in het jeugdwerk. Na een sollicitatie mocht ik meteen beginnen bij de jongens- en de jongerenwerking.
Site – www.thebe.be

TOFSTE ACTIVITEIT OOIT

De uitwisselingen met jongerenorganisaties uit het buitenland waren de tofste activiteiten. Het is fijn om te zien hoe jongeren dan dingen bijleren over andere culturen en kleine dingen zoals nummerplaten. Er zijn dan ook altijd grappige momenten bij als jongeren niet weten in welk land ze zijn en zich vergissen in hun taalkeuze. Ze leren dan hoe klein de wereld is, hoe dichtbij de taalgrenzen zijn en hoe rap je daardoor moet overschakelen van bijvoorbeeld het Frans in de Ardennen naar het Nederlands in Maastricht.

SUCCESERVARING MET HET TEAM

Als we ervoor kunnen zorgen dat er voldoende aanbod is voor jongeren en als eventuele problemen in het team makkelijk te bespreken zijn binnen dat team.